High Tea
Eenmaal weer thuis in hun vertrouwde stulpje komen de backpackers weer tot bedaren en worden de wilde haren ehhhh baarden afgeschud. Eiko, weer thuis in Estland, drinkt nu graag thee.


Installeer nu Firefox 3 en activeer ondersteuning van kleurprofielen voor meer kijkplezier. Kleuren in foto's zullen er beter uit zien. Klik voor een vergelijking.Opnamedatum: 8 August 2008

Reacties (6) 

JelmerHigh TeaCombine
 • Hoi Wout, ik snap niet precies waarom je de ondersteuning voor kleurprofielen zou moeten hebben. Is het niet het handigste als iedereen de foto's op het internet in sRGB zet?

  De foto vind ik erg tof met heel toffe kleuren, maar ik vind de schaduw rand wel een klein beetje jammer.

  Groetjes,
  Laura
  Laura @ 8 September 2008
 • Hai Laura,
  ik zou zeggen dat je helemaal gelijk hebt, maar in mijn ervaring blijkt t toch anders te zijn...
  De foto staat in sRGB, toch krijg ik zo'n verschil.

  Ook als ik de Safari 3 browser (met kleurprofiel ondersteuning) vergelijk met firefox zonder kleurprofiel ondersteuning geeft dat hetzelfde resultaat. Enig idee?

  Bedankt voor je commentaar, ik weet zelf nog niet zo goed wat ik van de rand moet vinden. De ene keer vind ik m wel prima, de andere keer stoor ik me er ook aan.

  Wout @ 8 September 2008
 • Inmiddels heb ik de kleurprofielen geinstalleerd bij firefox, maar eerlijk gezegd kan ik geen verschil in de foto ontdekken tussen de in en uitschakeling ervan. Bij allebei lijkt de grote foto het meest op de kleine foto links (van de vergelijking). Ik snap dus niet hoe jij wel een verschil kan ontdekken.

  Als je de oplossing weet hoor ik het graag!


  Laura @ 10 September 2008
 • Wat raar zeg. Ik zie duidelijk het verschil... Het plaatje wat ik gemaakt heb is een screenshot btw en daar zie je het duidelijk op. Mysterie! Wat voor een beeldscherm gebruik je?

  Logischerwijs zou de foto in beide situaties hetzelfde moeten zijn, maarja.. Ben benieuwd wat ervaringen van anderen zijn!
  Wout @ 10 September 2008
 • Mijn beeldscherm is een HP w19. Verder heb ik windows XP, geeft dat misschien een verschil? Ik heb ook nog eens in IE gekeken, en ook daar zie ik de 'goede' versie (dus die links)

  Strange...
  Laura @ 11 September 2008
 • Ah ik denk dat daar het verschil zit.. Mac heeft de gamma op 1.8 staan ipv 2.2. Dat zal ook de kleurencurve vast wel beinvloeden en misschien vandaar de verschillen?
  Wout @ 13 September 2008
Bericht:Onthoud mij